Szkolne Koło Caritas przy Zespole Szkolno-Gimnazjalnym w Kielczy

ul. Szkolna 1, 47-124 Kielcza (od 22.09.2008)
opiekunowie: Kornelia Lewandowska, Sylwia Olkuśnik; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Szkolne Koło Caritas przy  Publicznej Szkole Podstawowej im. Wincentego z Kielczy w istnieje od 25 września 2008 roku. Liczba wolontariuszy zmienia się co roku. Obecnie mamy 25 członków. Staramy się włączać w różne akcje. Stałym naszym zadaniem są odwiedziny chorych z księdzem proboszczem trzy razy w roku (przed Wielkanocą, przed odpustem parafialnym i przed Bożym Narodzeniem). Braliśmy też kilka razy udział w Szlachetnej Paczce. Poza tym staramy się włączać w akcje w naszej szkole poprzez pomoc w organizacji imprez. Pomagamy również w przygotowaniach do spotkania opłatkowego Róż Różańcowych naszej parafii.