Szkolne Koło Caritas przy Zespole Szkół Miejskich nr 1 w Kędzierzynie-Koźlu

ul. Mieszka I 4, 47-232 Kędzierzyn Koźle (od 01.10.2006)
strona www: http://www.duchaswietego-kk.pl/skc/news.php
opiekun: Aneta Knapik-Król; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.; Angelika Adler-Palacz, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Dzień Wolontariusza w PSP nr 19 w Kędzierzynie-Koźlu

Dnia 5 grudnia 2017 roku odbył się w naszej szkole Dzień Wolontariusza. W czasie przerw wolontariusze bawili się ze swoimi młodszymi kolegami z klas 1-3. Uczniowie gimnazjum z klasy 2C piłkarskiej nadzorowali technikę strzałów do bramki, a za każdy celny strzał można było otrzymać cukierek ;-).

Wspólnie z uczniami klas 1-3 wolontariusze stworzyli łańcuch dobrych ludzi i serc. Na parterze pawilonu B odbyła się projekcja filmu ”Na czym polega pomaganie?”. Był też czas na wspólny taniec ;-) (Belgijka, Kaczuchy). W klasach 1-3 uczniowie wykonali prace plastyczne na temat „Pomaganie jest fajne”. Pojawiła się też gazetka tematyczna o wolontariacie.

Zapraszamy na foto relację ;-)